Actualitate

Protestatarul de la Mechel aflat în greva foamei ȘI-A PIERDUT CUNOȘTINȚA

<p><strong>Fostul muncitor Gabriel Bucur, aflat în greva foamei în faţa combinatului Mechel din Câmpia Turzii, şi-a pierdut, miercuri, cunoştinţa şi a fost transportat la spital.</strong>


Medicul de gardă de la Spitalul din Câmpia Turzii, Maria Scutariu, a declarat pentru Agerpres că Gabriel Bucur a fost adus la unitatea sanitară fără puteri şi cu mari dureri de stomac.

'Gabriel Bucur nu s-a alimentat trei zile. Este clar că a respectat greva foamei pentru că valoarea glicemiei este la jumătate din cea normală. Rămâne internat. I s-au administrat până acum trei perfuzii cu glucoză, care i-au îmbunătăţit, parţial, starea. Nu este într-o stare depresivă, dar este efectiv epuizat. Vom încerca să îl alimentăm treptat. Situaţia sa este critică pe termen lung, pentru că nu are nicio sursă de venit. La 40 de ani, cu un ochi cu desprindere totală de retină, a rămas fără nicio sursă de întreţinere pentru el şi familie. Este dramatic', a spus doctor Maria Scutariu.

Deşi epuizat din cauza lipsurilor majore cu care se confruntă împreună cu familia sa, după ce a fost concediat de la Mechel în grupul celor 800 de muncitori disponibilizaţi în 2012, Gabriel Bucur a intrat în greva foamei luni, 25 martie, şi timp de două zile a înnoptat în cortul instalat de el pe trotuarul din faţa combinatului.

abonare newsletter