Actualitate

Vicepreşedintele OSUBB Cluj: Iniţiativa celor 30 de colegi pentru dezbateri este lăudabilă, nu şi modul de acţiune

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/27/ubb m 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea "Babeş-Bolyai" (OSUBB), Helga Thies, consideră că iniţiativa grupului format din 30 de colegi, ocupanţi ai amfiteatrului "Nicolae Iorga", de a aduce în discuţie probleme ale tineretului universitar şi de a participa la soluţionarea lor este lăudabilă, dar nu şi modul de acţiune.</strong></p>

 

Helga Thies a declarat, miercuri, că asociaţia din care face parte nu cunoaşte gruparea care a declanşat această mişcare şi nici dacă există sau nu intenţii de culise ale acesteia.


"Dacă sunt implicaţi politic, nu suntem deloc de partea lor, pentru că unul dintre principiile organizaţiei noastre este nonpartizanatul. Desigur, nu putem fi de acord nici cu ideologii politice extremiste, dacă există. Noi susţinem principiul democraţiei participative. Şi asociaţia noastră a avut iniţiative de organizare a unor dezbateri legate de pregătirea tinerilor pentru viaţă în universitate, sau de ancorarea lor în societate. Iniţiativa grupului de 30 de colegi de a aduce în discuţii publice problematica tinerilor, accesul lor pe piaţa muncii este lăudabilă, nu şi modul de acţiune. Este firesc că studenţii vor să se implice în viaţa universităţii, dar nu în acest fel", a explicat vicepreşedintele OSUBB.

Organizaţiile studenţeşti din Universitatea "Babeş-Bolyai" au rezerve în privinţa mişcării lansate în aceste zile de un grup format din 30 de colegi, care imită acţiuni de tip "occupy" din Europa şi Statele Unite ale Americii.


Reprezentanţii grupului celor 30 de studenţi care au ocupat, marţi seara, amfiteatrul "Nicolae Iorga" al UBB au motivat neconvingător acţiunea lor, dar şi faptul că o consideră "de durată nedeterminată".

Invitaţi la un post local de televiziune pentru a explica raţiunile care i-au determinat să procedeze în acest fel şi de a rămâne chiar şi peste noapte în sala de curs de la UBB, reprezentanţii grupului minoritar de protestatari, Valeriu şi Raul, au afirmat că "au mers acolo pentru că există foarte multe probleme studenţeşti".


Pe de altă parte, confuziile şi referirile la situaţii care nu corespund realităţii au scos în evidenţă o tendinţă de exagerare imprimată acestei mişcări a grupului studenţesc minoritar.

"De exemplu securitatea universităţii, poliţia e tot mai prezentă în universitate, accesul se face tot mai greu. Nu este un plus în măsura în care suntem daţi afară din universitate. A fost un incident, dar nu putem vorbi despre asta, nu vrem să facem din asta un factor principal pentru care ne-am adunat", au explicat Valeriu şi Raul în emisiunea postului de televiziune.


La UBB învaţă 43.000 de studenţi.



Citeşte şi:

VIDEO: Ocuparea UBB continuă

Conducerea UBB a discutat cu tinerii care au ocupat sala Nicolae Iorga din clădirea centrală a Universităţii


Ultimele Stiri
abonare newsletter