Actualitate

400 de porţii de iahnie de fasole pentru comunitatea de la Pata Rât

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/27/pata rat 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cunoscutul bucătar clujean Şoni va găti pentru comunitatea defavorizată de la Pata Rât 400 de porţii de iahnie de fasole, prepararea iahniei urmând a se face la faţa locului, în mijlocul rampei de gunoi, în două ceaune mari. </strong></p>

 


Costurile acestei acţiuni se ridică la 2.000 de lei, bani necesari achiziţionării diferitelor produse de care e nevoie pentru a pregăti această masă caldă. Pana în prezent s-au obţinut graţie donatorilor 640 de lei, cinci saci de lemne, fasole, murături  şi pâine.

În continuarea acţiunii sociale demarate în decembrie 2012 la Pata Rât, Centrul de Resurse pentru Comunitate, împreună cu Centrul Naţional de Cercetare şi Explorare şi Green and Wild, organizează sâmbătă, 30 martie, un eveniment culinar de proporţii, destinat comunitatii defavorizate de la marginea orasului.


„Pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, asociaţiile organizatoare solicită ajutorul financiar al clujenilor, indiferent că sunt persoane juridice sau persoane fizice. Cei care doresc să se implice, pot contribui cu bani sau bunuri ţinând cont de următorul necesar: 40 kg fasole boabe, 20 kg ceapa, 4 kg ardei kapia roşu, 20 kg carne afumată sau carne de porc, 80 l apă plată, 3 l ulei, 200 pâini, 100 kg gogonele murate, condimente, pungi pentru murături, şerveţele umede pentru igienizarea oamenilor role de hârtie, băuturi răcoritoare, 400 pahare de unică folosinţă, 400 farfurii de unică folosinţă, 400 tacâmuri de unică folosinţă, cinci lăzi mari de lemne de foc, maşini de transport”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilior.

abonare newsletter