Actualitate

Primarul din Dej, despre câinele rănit şi abandonat pe strada 1 Mai: câinele nu a fost aruncat la gunoi

<p><strong>Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a emis un comunicat de presă în care precizează că nu permite ca imaginea Primăriei Dej să fie „pătată” după scandalul câinelui accidentat şi aruncat pe strada 1 Mai din Dej.</strong></p>

„Serviciul de ecarisaj a fost sesizat despre acest caz cu doar 20 minute înainte de intervenţie. Pentru ca situaţia să fie rezolvată în cel mai scurt timp, la faţa locului a fost trimisă cea mai apropiată echipă, formată din angajaţi de la Formaţia de întreţinere zone verzi, care deşi nu era responsabilă cu ridicarea câinilor comunitari, a intervenit, transportând câinele în adăpost. În tot acest timp nu s-a pus problema agresării animalului rănit prin folosirea unor ustensile care să-i agreveze şi mai mult starea, şi în nici un caz să fie aruncat la gunoi. Nu pot să nu îmi pun întrebarea, de ce persoana care a observat şi filmat câinele rănit şi abandonat pe marginea drumului, nu l-a dus chiar ea la adăpost, aşa cum a fost îndrumată de către reprezentanţii Asociaţiei Anima Pro Terra. Mai mult, după 24 de ore, aceeaşi persoană revine la faţa locului, şi realizează filmarea, vreau să cred că fără premeditare, după care imaginile au fost postate pe o reţea de socializare. Problema câinilor comunitari nu este una existentă doar la nivel local, aceasta reprezentând o realitate la nivel naţional. Primăria municipiului Dej încearcă să gestioneze situaţia câinilor fără stapân în condiţiile legii, prin construirea unui adăpost adecvat, dar şi prin derularea unor campanii de sterilizare”, a precizat Costan Moran.

Un câine a fost lovit ieri dimineaţă de o maşină, pe o stradă din Dej, dar nu a murit, fiind doar rănit la picioare. Un bărbat a văzut întreaga scenă şi a sunat la Primăria Dej pentru a trimite pe cineva care să ducă patrupedul la adăpostul de animale, unde să fie îngrijit. De la Primarie i s-a spus să sune la Asociaţia Anima Pro Tera, cea care se ocupă de câinii fără stăpân din Dej. După 24 de ore de la incident, când bărbatul a trecut din nou prin zona unde câine a fost lovit, a avut parte de o imagine la care nu se aştepta. Patrupedul rănit zăcea în acelaşi loc, nins şi aproape îngheţat de frig. A sunat din nou la Primărie pentru a trimite pe cineva să ridice animalul, dar nu a avut succes.


 


 


Citeşte şi:

Un câine rănit de o maşină, aruncat ca un sac de gunoi de angajaţii SADP Dej


 


abonare newsletter