Actualitate

Drumul național 1C S-A SURPAT în Pasul Mesteacăn

<p><strong>O porţiune a DN 1C, în Pasul Mesteacăn, drum ce face legătura dintre judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, s-a surpat pe o porţiune de zece metri. Drumul a cedat cel mai probabil din cauza ploilor abundente din ultimele zile, dar şi a apei infiltrate în sol aproape de fundaţia carosabilului.</strong>


Traficul se desfăşoară pe un singur sens a DN 1C pe o porţiune de aproximativ 100 de metri.

Potrivit site-ului CNADNR, lucrările de reparaţie a drumului au fost încheiate, firma constructoare reuşind performanţa de a finaliza proiectul la termen, însă la câteva luni după ce drumul a fost dat în folosinţă au apărut primele probleme.

'Pe DN1C a cedat un taluz, pe banda dinspre acostament. Deocamdată, recepţia drumului n-a fost efectuată, constructorul va repera din banii lui porţiunea de drum distrusă. O să facem o expertiză pentru a vedea ce anume a provocat alunecarea terenului', a declarat, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, citat de Agerpres.

Potrivit CNADNR, prin acest proiect s-au reabilitat 86,49 kilometri de drum, iar valoarea estimată a proiectului este de 241 milioane de lei fără TVA. Lucrările au fost efectuate de firma FCC Construccion SA.

abonare newsletter