Actualitate

Barack Obama va nominaliza pentru prima dată o femeie la conducerea Secret Service

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/27/service-popup.jpg" border="0" alt="Sursa foto: http://www.nytimes.com" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele american Barack Obama ar urma să nominalizeze prima femeie la conducerea Secret Service, poliţia de elită care se ocupă de protecţia sa, afectată de un scandal de prostituţie pe timpul unui summit în Columbia anul trecut.

Un oficial american a confirmat nominalizarea pentru acest post a Juliei Pierson, care urma să fie anunţată oficial marţi seara.


Pierson a lucrat timp de 30 de ani pentru Secret Service care, în afară de protecţia preşedintelui şi familiei sale, este însărcinată cu anchetarea falsificării de bani şi fraudelor.

Reputaţia acestei unităţi de elită de poliţie a fost afectată în aprilie 2012, când 12 dintre agenţii săi au fost suspectaţi că au frecventat prostituate la Carthagena, în Columbia, înainte de sosirea lui Barack Obama la Summitul Americilor. Nouă dintre ei au fost concediaţi, au demisionat sau au ieşit la pensie după incident.


Directorul în exerciţiu al Secret Service, Mark Sullivan, a prezentat scuze pentru acest scandal, care a obligat agenţia să modifice unele reguli interne.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter