Actualitate

Un câine rănit de o maşină, aruncat ca un sac de gunoi de angajaţii SADP Dej

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/26/caine-aruncat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un câine a fost lovit ieri dimineaţă de o maşină, pe o stradă din Dej, dar nu a murit, fiind doar rănit la picioare, potrivit dejeanul.ro. </strong></p>

Un bărbat a văzut întreaga scenă şi a sunat la Primăria Dej pentru a trimite pe cineva care să ducă patrupedul la adăpostul de animale, unde să fie îngrijit. De la Primarie i s-a spus să sune la Asociaţia Anima Pro Tera, cea care se ocupă de câinii fără stăpân din Dej.


“Mi s-a dat numărul de la Anima Pro Tera. Am sunat, dar femeia de la telefon mi-a spus că nu poate face nimic, să sun din nou la Primărie. Când i-am zis că Primăria m-a pus să o sun, mi-a spus că ea este doar voluntar, şi nu e obligată să mă ajute sau ceva de genul acesta. Mi-a spus să duc eu câinele cu maşina mea şi să-l las la adăpost. Pentru că cei de la Primărie mi-au promis că vor face ceva, l-am lăsat acolo, crezând că îl vor ridica”, ne-a declarat cel care a trimis imaginile.

În această dimineaţă însă, după 24 de ore de la incident, când bărbatul a trecut din nou prin zona unde câine a fost lovit, a avut parte de o imagine la care nu se aştepta. Patrupedul rănit zăcea în acelaşi loc, nins şi aproape îngheţat de frig. A sunat din nou la Primărie pentru a trimite pe cineva să ridice animalul, dar nu a avut succes.


”În cele din urmă, dupa 24 de ore în care nu s-a făcut nimic, mi-am sunat un prieten din Primărie şi l-am rugat să mă ajute el. După câteva ore a apărut un tractor, cu care cei de la SADP cară gunoiul, din care au coborat doi angajaţi. Iniţial au luat o furcă din remorcă, dar probabil au văzut că îi filmez şi au lăsat-o deoparte. Au prins câinele de cap şi de coadă, după care l-au aruncat ca pe un sac de gunoi în remoră. Eu ştiu că sunt legi care protejează animalele. Dacă acesta este un mod de a scapa de câinii fără stăpân, este ruşinos pentru un oraş dintr-o ţară europeană”, ne-a mai scris bărbatul.

Angajaţii  Primăriei Dej ne-au asigurat că animalul rănit a fost dus în adapostul de animale. Reprezentanţii Asociaţiei Anima Pro Tera Dej nu au putut fi contactaţi pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acest caz.


Vezi video aici.

abonare newsletter