Actualitate

Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii protestează prin greva foamei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/25/mechel campia turzii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că situaţia sa şi a familiei sale este sub limita supravieţuirii.</strong></p>

Bărbatul are 40 de ani, a fost victima unui accident de muncă suferit la Mechel, în urmă cu cinci ani, şi nu mai vede cu un ochi. A fost disponibilizat în toamna anului 2012. Nu a putut să se reangajeze din cauza deficienţei de vedere, nu mai primeşte ajutorul de şomaj şi nu îşi mai poate plăti datoriile la bancă de trei luni.

 


”Nimeni nu doreşte să mă angajeze pentru că văd doar cu un ochi, am dezlipire totală de retină. Eu şi familia mea suntem disperaţi. Pentru copilul nostru de 12 ani putem asigura doar ceva extrem de modest de mâncare. Trăim trei oameni din salariul soţiei mele de 530 de lei”, a explicat bărbatul.

Foşti colegi ai muncitorului au declarat că se vor solidariza cu el şi vor intra, de asemenea, în greva foamei.
”Nici noi nu o ducem mai bine”, au spus protestatarii.


Aproximativ 1.700 de persoane au fost disponibilizate colectiv, în trei etape, începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii. În statul de funcţiuni au fost păstrate 363 de persoane, la Secţia de Trăgătorie.

 



Citeşte şi:

 


Sindicatul Mechel Câmpia Turzii vrea să discute cu ministrul Economiei

 



 

Ultimele Stiri
abonare newsletter