Actualitate

Coreea de Nord simulează INVADAREA Seulul. Mii de americani sunt luaţi ostatici

<p><strong>Soldaţii nord-coreeni au invadat capitala sud-coreeană, Seul, şi au luat prizonieri mii de americani staţionaţi în sudul peninsulei, arată un nou film de propagandă al autorităţilor de la Phenian, postat vineri pe internet, potrivit AFP.

Filmul 'Un scurt război de trei zile', cu durata de patru minute, a fost postat pe site-ul oficial al regimului nord-coreean, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda oficială a statului.

În ultimele două luni, Coreea de Nord a postat mai multe filme video de acest tip pe site-ul său. Tensiunea a crescut treptat în peninsula coreeană de la începutul lunii decembrie şi după lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene, interpretată de Seul şi Washington drept tir cu o rachetă balistică.

Un test nuclear în 12 februarie, al treilea efectuat de Coreea de Nord, a atras noi sancţiuni din partea ONU şi ameninţări cu represalii din partea Phenianului.

Coreea de Nord a ameninţat joi că va lovi bazele militare ale SUA situate în Japonia şi pe insula Guam din Oceanul Pacific.

Înregistrarea de vineri arată mii de soldaţi paraşutându-se deasupra Seulului, în timp ce tancuri şi maşini blindate traversează frontiera, îndreptându-se spre capitala sud-coreeană. Circa 150.000 de cetăţeni americani 'sunt luaţi prizonieri', recită naratorul.

Filmele video precedente arătau Casa Albă şi Washingtonul într-o mare de foc, New York-ul distrus de flăcări şi pe preşedintele Obama şi soldaţi americani suferind aceeaşi soartă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter