Actualitate

Lufthansa a anulat peste 670 de zboruri în Europa. Vezi de ce!

<p><strong>Lufthansa a anulat joi mai mult de 670 de zboruri în Europa, ca urmare a grevei de avertisment a personalului său la sol pe aeroporturile din Germania, transmite AFP, citând un purtător de cuvânt al companiei.</strong>


Miercuri, Lufthansa îşi anunţase intenţia de a anula circa 500 de curse.

Greva fost declanşată la apelul sindicatului Verdi, cu o zi înaintea începerii de noi negocieri cu conducerea companiei privind revendicări salariale.


Sunt afectate aeroporturile din Frankfurt, Muenchen, Berlin, Hamburg, Duesseldorf şi Koeln.

Compania a decis să anuleze aproape toate cursele din Germania şi Europa programate între orele 04.00-11.00 GMT pe aceste aeroporturi.


"Pasagerii au fost informaţi de ieri după-amiază şi au putut să îşi modifice biletul de avion sau să aleagă trenul", ceea ce a permis evitarea cozilor lungi de aşteptare la ghişeele companiei, a explicat purtătorul de cuvânt al Lufthansa.

Sindicatul reclamă o creştere salarială de 5,2% pe 12 luni pentru cei 33.000 de salariaţi la sol ai Lufthansa în Germania şi garantarea locurilor lor de muncă.


Negocierile se anunţă lungi şi dificile, pentru vineri nefiind aşteptat un acord, a indicat Christine Behle, responsabila acestor negocieri din partea sindicală, potrivit DPA.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter