Actualitate

LUPUL PAZNIC LA OI: Poliţist de la Crimă Organizată Sibiu, arestat pentru favorizarea infractorului

<p><strong>Un poliţist de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Sibiu a fost arestat preventiv, miercuri seară, de Curtea de Apel Alba-Iulia, fiind acuzat de favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infracţional şi obstrucţionarea organelor de anchetă, afirmă surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, joi dimineaţă, că ofiţerul Alexandru Tancou din cadrul BCCO Sibiu a fost dus, miercuri seară, la Curtea de Apel Alba-Iulia, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni.


Magistraţii au emis pe numele ofiţerului mandat de arestare pentru 29 de zile, el fiind cercetat în cel puţin trei dosare, pentru favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infracţional şi obstrucţionarea organelor de anchetă, au declarat sursele citate.

Conform surselor citate, poliţistul a fost monitorizat mai mult timp de către procurorii DIICOT, existând suspiciunea că ar avea legături cu grupări infracţionale.


Poliţistul este cercetat şi pentru distrugerea de înscrisuri oficiale, fiind suspectat încă din luna ianuarie, când a fost destructurată o reţea de trafic de etnobotanice din municipiul Sibiu. Reţeaua era condusă de un sibian care a deţinut un magazin de etnobotanice în municipiul Sibiu, iar când acestea au fost scoase în afara legii s-a trecut la vânzarea stradală.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter