Actualitate

Protest la Mechel Câmpia Turzii cu un sicriu, lumânări şi o coroană de flori

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/20/02-mechel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au adus, miercuri, la protestul din faţa combinatului, un sicriu de mici dimensiuni şi o coroană de flori şi au aprins lumânări, ca simbol al "decesului fabricii". Oamenii au blocat din nou drumul european E 60. </strong></p>

 

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-au adunat, miercuri, în faţa combinatului, aducând cu ei un sicriu de mici dimensiuni, pe care l-au amplasat pe o masă, alături de care au aprins lumânări, au pus o cruce şi o coroană de flori.

Ei au scris pe coroană "Condoleanţe disponibilizaţilor Mechel, treziţi-vă, salvaţi metalurgia", iar pe cruce au trecut mesajul "Mechel - ISCT - 1920 - decedat 2013". Pe sicriu au lipit un afiş cu textul "Năstase din nou arestat, pentru al nostru combinat". Oamenii trec pe lângă sicriu încolonaţi şi îşi fac cruce.

Fostul lider de sindicat din Laminorul 3, Dorin Vâţă, a declarat, miercuri, că în cadrul protestului s-a dorit transmiterea unui mesaj "simbolic", acela de "deces al combinatului Mechel Câmpia Turzii".

"Combinatul este mort, dar nu i s-a făcut autopsia, să vedem dacă a murit de moarte bună sau a fost omorât cu premeditare. Noi cerem să se afle din ce cauză a murit Mechel Câmpia Turzii, iar autorităţile au datoria să verifice de ce s-a ajuns în această situaţie", a declarat Vâţă.

Înainte de ora 11.00, protestatarii au blocat, pentru a treia zi consecutiv, drumul european E60, mai multe persoane cărând cu ele sicriul pe umeri. Traficul pe drumul european E60 a fost imediat deviat.


Protestul este autorizat până la ora 12.00

Aceasta este cea de-a treia săptămână de proteste ale foştilor angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, faţă de neplata salariilor compensatorii. Oamenii au decis, săptămâna trecută, să reia protestele, după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.


Citeşte şi:


Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii: Dăm în judecată patronatul, vom picheta Ambasada Rusiei!

Foștii angajați de la Mechel în a 15-a zi de proteste: Și-au adus copiii cu ei!


Muncitorii de la Mechel au deblocat drumul european

Muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, decişi să dea în judecată foştii patroni ai combinatului



Ultimele Stiri
abonare newsletter