Actualitate

ATACURI CU BOMBĂ în Turcia

<p><strong>Două atacuri cu bombă au vizat simultan, marţi seara, la Ankara o clădire a Ministerului Justiţiei şi sediul partidului islamist conservator aflat la putere, rănind o persoană, a anunţat ministrul turc al Justiţiei, Sadullah Ergin.

Două grenade ofensive au explodat cu puţin timp înainte de ora 21.00 (21.00 ora României) în faţa intrării într-o clădire anexă a Ministerului Justiţiei, a afirmat Ergin.


"Soţia unui membru al personalului a fost rănită uşor, dar totul este bine, ea a ieşit din spital", a declarat ministrul.

Cel de-al doilea atac a avut ca ţintă, cu un lansator de rachete, sediul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan, a adăugat el.


Ministrul nu a menţionat posibile piste, dar a subliniat că Turcia trăieşte "momente importante" şi că aceste momente sunt propice tentativelor de "sabotaj".

Dublul atentat are loc în timp ce liderul rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, aflat în închisoare, urmează să anunţe, joi, cu ocazia noului an kurd, o încetare a focului unilaterală, percepută drept un pas important în discuţiile începute în decembrie cu Ankara.


Aceste explozii au loc, de asemenea, la o zi după rechizitoriile severe ordonate de un procuror din Istanbul împotriva presupuşilor membri ai unei reţele acuzate că a vrut să înlăture Guvernul de la putere.

Procurorul a cerut închisoare pe viaţă împotriva a 64 de persoane, dintre care zece generali activi sau la pensie, în acest proces care a fost teatrul a numeroase manifestaţii ale opoziţiei, care denunţă o vânătoare de vrăjitoare orchestrată de Guvern.

Ultimele Stiri
abonare newsletter