Actualitate

Statul român ar urma să achite restanţele de plată către disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/18/03-mechel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prefectura Cluj a cerut la Bucureşti o  Hotărâre de Guvern prin care o parte din diferenţa de TVA cu care statul român ar fi dator firmei Invest Nikarom, proprietarul Mechel, să fie redirecţionată pentru stingerea datoriilor faţă de muncitorii disponibilizaţi de la Câmpia Turzii.

Potrivit prefectului Gheorghe Vuşcan aceasta este una dintre variantele discutate la nivelul ministerelor Muncii şi Economiei.

“Situaţia de la Câmpia Turzii rămâne tensionată. Astăzi am aflat un lucru care era previzibil să se întâmple şi anume faptul că promisiunile scrise făcute de Invest Nikarom printr-o hârtie scrisă, în care ni se spune foarte clar că vor achita toate obligaţiile financiare, că vor da avansul, lichidarea şi bonurile de masă pentru februarie, s-au dovedit vorbe. Realitatea este alta: s-au dat bani mărunţi, nesemnificativi. Nu şi-au onorat promisiunea scrisă că în 20 martie vor ajunge cu plăţile la zi, inclusiv cu cele trei salarii compensatorii. Singurul lucru care poate să tempereze situaţia de la Câmpia Turzii este achitarea acestor plăţi“, a spus prefectul Gheorghe Vuşcan.

Între timp, autorităţile locale şi judeţene au declarat că vor interveni la furnizorii de utilităţi, electricitate şi gaz, pentru a eşalona plăţile facturilor pentru clienţii din Câmpia Turzii care se află printre cei disponibilizaţi.



Citeşte şi:


Ponta: Nu putem interveni la Mechel, e societate privată 100%

Muncitorii de la Mechel au deblocat drumul european


Muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, decişi să dea în judecată foştii patroni ai combinatului

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel au blocat drumul european E60



abonare newsletter