Actualitate

Adrian Năstase află astăzi dacă va fi eliberat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/18/03-adrian-nastase.png" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Adrian Năstase a fost adus, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, care urmează să ia o decizie definitivă privind cererea acestuia de eliberare condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii".

Un complet de la Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie în jurul orei 9.30 recursul făcut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase.


Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat la intrarea în Tribunalul Bucureşti că se aşteaptă ca spiritul de dreptate şi corectitudinea să triumfe şi, după mai bine de 300 de zile de când a fost încarcerat, fostul premier să fie alături de familie.

Cazacu a precizat că apărarea este pregătită şi va combate recursul DNA cu argumente care ţin de cauză. Avocatul a mai spus că, în opinia lui, recursul procurorilor DNA este lipsit de consistenţă.


La Tribunalul Bucureşti a venit şi Andrei Năstase, care a declarat că nu are emoţii şi speră ca tatăl lui să meargă astăzi acasă.

La Tribunalul Bucureşti a venit şi Codrin Ştefănescu, el declarând că justiţia trebuie să facă dreptate şi Adrian Năstase trebuie eliberat din motive foare bine cunoscute.


Codrin Ştefănescu a spus că o parte a justiţiei este coruptă şi răspunde la comenzi politice, iar DNA a făcut tot ce se poate pentru a-l ţine pe Adrian Năstase în penitenciar.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, care trebuiau să facă parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).



Citește și:

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost arestate preventiv



Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat pentru MEDIAFAX, joi, după reţinerea celor două judecătoare, că dosarul privind eliberarea lui Adrian Năstase va fi judecat la termenul stabilit, întrucât fiecare secţie are asigurat un complet de permanenţă, pentru situaţii neprevăzute. Completul de permanenţă asigură judecata în orice dosar atunci când situaţia o cere.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen, decizia fiind contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DNA a notat, în motivarea recursului făcut împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată al lui Adrian Năstase, că acesta, prin materialele şi articolele pe care le-a scris şi publicat, dovedeşte că nu regretă faptele pentru care a fost condamnat şi că în continuare nu le admite, singurul regret al său fiind acela că este singurul faţă de care s-a pronunţat o condamnare cu executare.


Citește și:

ADRIAN NĂSTASE POATE FI ELIBERAT


Ultimele Stiri
abonare newsletter