Actualitate

Războiul Puterii cu Clujul

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/17/desc 03-16.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ultimul atac al Puterii la adresa Clujului a venit sâmbătă de la Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care a declarat că va face lobby pentru ca dosarul de candidatură al Timişoarei la titlul de Capitala Culturală Europeană 2021 să fie de nerefuzat. El a mai spus că celelalte oraşe, Cluj, Arad şi Iaşi „mai pot aştepta”.</strong></p>

Clujul cere demisia lui Barbu

Preşedintele Asociaţiei „Cluj - Capitală Culturală Europeană 2021”, Florin Moroşanu, a cerut demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, după ce acesta a declarat că sprijină Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

 



Citește și:

Preşedintele Asociaţiei “Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021″ cere DEMISIA ministrului Culturii



 

La rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat că ministrul Culturii, Daniel Barbu, „este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern”, pentru că nu poate asigura o competiţie corectă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, pentru obţinerea căruia concurează şi Clujul.



Citește și:

Boc: Ministrul Culturii, un ipocrit ce trebuie să-și dea demisia!



Până acum şi-au manifestat intenţia de a candida oraşele Arad, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Sfântu Gheorghe şi Iaşi.

 


ICR nu finanţează TIFF-ul

O altă lovitură pentru Cluj a venit din partea Institutului Cultural Român, condus de Andrei Marga. Proiectul de finanţare pentru ediţia de anul acesta a TIFF se numără printre cele considerate neeligibile la concursul organizat de ICR. Preşedintele ICR, Andrei Marga, consideră că recentul scandal legat de rezultatele concursului de finanţare de proiecte culturale organizat de ICR este „o furtună într-un pahar cu apă”, acesta spunând că dosarele declarate „neeligibile” au fost cele incomplete.

 


Citește și:

ICR nu finanţează în acest an TIFF

Marga, despre concursul de finanţare a proiectelor culturale: E o furtună într-un pahar cu apă


 

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, vineri, alocarea a 450.000 de lei Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi a 150.000 de lei festivalului Peninsula, programate în vara acestui an.

Autostrada Transilvania, abandonată

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a declarat că în data de 30 aprilie compania americană Bechtel va părăsi şantierul, dar că sunt vreo trei constructori foarte mari din lume interesaţi să facă Autostrada Transilvania.

 


Citește și:

Trei constructori foarte mari din lume, interesaţi să facă Autostrada Transilvania


 

Liderii USL își pun în practică amenințarea cu izolarea Clujului

Liderii USL vorbeau despre o izolare a Clujului încă din vara anului trecut, de la alegerile locale. Astfel, prezent la Cluj-Napoca, pentru a-l susţine pe liberalul Marius Nicoară în cursa pentru câştigarea Primăriei, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, declara, că o eventuală realegere a democrat liberalilor ar putea lăsa Clujul fără pârghii la Guvern. Mai mult, fostul ministru de Finanţe preciza atunci că păstrarea reprezentanţilor PDL la şefia administraţiei locale ar putea readuce Clujul în izolarea de care a avut parte în epoca Funar şi că aceasta ar obţine mai puţin de la Guvern decât a obţinut de la cabinetele Tăriceanu şi Boc. Acelaşi lucru l-a susţinut, ulterior, şi premierul Victor Ponta. Cu puţin timp înaintea scrutinului din vară, acesta le adresa clujenilor un apel.

„Fac un apel la locuitorii Clujului să nu-şi izoleze oraşul pentru că schimbarea în bine vine de la USL, şi nu de la PDL, care nu mai prea există în ţară”, a spus atunci premierul, prezent la Cluj-Napoca pentru a susţine candidatura lui Marius Nicoară. Mai mult de atât, în ciuda zvonurilor şi a aşteptărilor, după parlamentarele din luna decembrie a anului trecut, Clujul nu s-a ales cu niciun ministru sau secretar de stat, în actualul guvern „obez”.

abonare newsletter