Actualitate

Boc: Ministrul Culturii, un ipocrit ce trebuie să-și dea demisia!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/17/emil boc m 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></p> <p><strong>Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat pentru Monitorul de Cluj că ministrul Culturii, Daniel Barbu,  este “un ministru ipocrit care trebuie să-şi dea demisia imediat”, pentru că nu poate asigura o competiţie corectă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, pentru obţinerea căruia concurează şi municipiul Cluj. </strong></p>

 


Emil Boc a mai spus că Ministrul Culturii poate să susțină pe cine dorește, dar numai după ce își dă demisia. “Un asemenea ministru ipocrit trebuie să-şi dea demisia imediat. El trebuie să fie echidistant şi să asigure o competiţie corectă, nu să fie părtinitor. Să-şi dea demisia şi apoi să susţină pe cine vrea”, a spus primarul Clujului.

De asemenea, într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Asociaţiei "Cluj - Capitală Culturală Europeană 2021", Florin Moroşanu, a cerut demisia ministrului Culturii pe motiv că acesta "s-a antepronunţat" în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie.


"Îi cer demisia acestui domn Barbu pentru următoarele 3 motive. 1. Nerespectarea legislaţiei europene privind Capitalele Culturale Europene. 2. Împiedicarea desfăşurării concursului prin antepronunţarea în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie 3. Pentru că este un individ care dispreţuieşte competiţia onestă. Nota: În conformitate cu legislatia europenă actuală, Guvernul ţării este cel care organizează concursul în concordanţă cu normele juridice în vigoare", a scris Florin Moroşanu pe o reţea de socializare.

Municipiul Timişoara a intrat oficial, în 20 decembrie 2012, în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, anunţul fiind făcut de primarul Nicolae Robu, care a subliniat importanţa zilei de 20 decembrie, dată la care, în urmă cu 23 de ani, Timişoara se declara primul oraş liber de comunism.


Până acum şi-au manifestat intenţia de a candida oraşele Arad, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Sfântu Gheorghe şi Iaşi.


 


Citește și:

Preşedintele Asociaţiei “Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021″ cere DEMISIA ministrului Culturii


Vezi ce oraș este susținut de Ministrul Culturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter