Actualitate

3 morți în urma prăbușirii unui elicopter militar

<p><strong>Un elicopter militar s-a prăbuşit sâmbătă în timpul aterizării din cauza vremii nefavorabile în republica rusă Cecenia, făcând trei morţi, au precizat forţele de ordine şi agenţiile de presă ruse, preluate de AFP. </strong></p>

 


Elicopterul model Mi-8 s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la o bază militară din Hankala, în apropiere de Groznâi, capitala cecenă.

'Trei membri ai echipajului au murit pe loc, iar un altul a fost spitalizat', a indicat Comitetul de anchetă într-un comunicat. 'Elicopterul a fost distrus aproape în întregime', conform aceleiaşi surse. Agenţiile ruse de presă au citat o sursă militară potrivit căreia accidentul ar fi fost provocat de condiţiile meteo nefavorabile.

'Elicopterul a aterizat în condiţii de slabă vizibilitate şi s-a lovit de sol', a precizat sursa respectivă. Mi-8 este un aparat polivalent cu două turbine, de concepţie sovietică, capabil să transporte circa treizeci de oameni şi ce poate fi de asemenea dotat cu armament.

Cecenia, o mică republică muntoasă din Caucazul rus, a fost răvăşită de două războaie succesive începând din 1994, între forţele ruse şi rebelii separatişti care cu timpul s-au islamizat. În prezent, sub conducerea liderului pro-Kremlin Ramzan Kadîrov, cu sprijinul militarilor ruşi, Cecenia rămâne teatrul unor incidente armate episodice, în condiţiile în care rebeliunea s-a răspândit în republicile vecine precum Daghestanul, notează AFP.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter