Actualitate

Ucraina, paralizată de viscol și ninsori puternice

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/16/ukraine-snow_2430881k.jpg" border="0" alt="Sursă foto: telegraph.co.uk" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ninsori puternice s-au abătut vineri asupra vestului Ucrainei, perturbând transportul rutier şi cauzând închiderea a două aeroporturi, relatează AFP.

Stratul de zăpadă a atins 50 cm în mai multe regiuni din ţară, iar temperaturile au scăzut până la -7°C, a anunţat Ministerul ucrainean al Infrastructurii într-un comunicat.

Aeroporturile din oraşele Ujhorod şi Ivano-Frankivsk au fost închise sine die vineri, din cauza intemperiilor, potrivit aceleiaşi surse.

În regiunea Rivne, circa o sută de camioane s-au blocat pe autostrada care leagă Kievul de Lvov, în urma ninsorii abundente, iar unele tronsoane din alte axe rutiere au fost închise circulaţiei, a raportat agenţia de presă Interfax, citând un post local de televiziune.

Lvov, oraş mare din vestul Ucrainei, a cunoscut, în decursul a două zile, precipitaţii de cinci ori mai importante decât media pentru această perioadă, potrivit autorităţilor locale.

Vineri, transporturile publice din acest oraş erau aproape paralizate: nu circulau nici troleibuzele, nici tramvaiele, iar sute de persoane aşteptau în frig în staţiile de autobuz, potrivit unui jurnalist AFP.

Ninsorile au provocat perturbări majore, de asemenea, în transporturile din Ungaria, Polonia şi Slovacia, unde unele rute au fost închise.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter