Actualitate

Muncitorii concediaţi de la Mechel Câmpia Turzii sunt încă neîncrezători că vor primi banii cuveniţi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/mechel campia turzii.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Personalul disponibilizat de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii nu a părut să fie convins de cele prezentate, vineri, la împlinirea termenului limită pentru plata salariilor compensatorii, de către noul director al Mechel Câmpia Turzii, de primarul Radu Hanga, de consilierul Silvia Fabian la Prefectura Cluj, şi chiar de liderul de sindicat, Ioan Pascu, şi au scandat, cu insistenţă, lozinci împotriva conducerii Invest Nikarom a întreprinderii.

Primarul oraşului Câmpia Turzii, Radu Hanga, a venit, vineri, aşa cum le-a promis muncitorilor, la Combinatul Mechel, pentru a se asigura că noii acţionari au o soluţie pentru plata salariilor compensatorii ale personalului disponibilizat colectiv în luna februarie a acestui an.


”Din informaţiile pe care le-am primit, azi (vineri - n.r.) intră în bancă o jumătate din banii ce trebuie să fie plătiţi ca salarii compensatorii. Restul se va achita începând de săptămâna viitoare”, le-a spus, muncitorilor, edilul oraşului.

La rândul său, liderul Sindicatului 'Industria Sârmei' de la Mechel, inginerul Ioan Pascu, a încercat să-i liniştească pe protestatari asigurându-i că este adevărat că, în sfârşit, vor primi sumele cu care Mechel le este dator.


”Azi intră în contul Mechel Câmpia Turzii o sumă care reprezintă un salariu şi jumătate din cele trei datorate de Mechel. Se vor achita şi banii pentru tichetele de masă, precum şi avansul pentru cei 363 de muncitori nedisponibilizaţi din combinat. Restul, de un salariu şi jumătate datorat personalului disponibilizat în februarie 2013 se va achita săptămâna viitoare, de îndată ce se vor tranzacţiona certificatele de emisii de bioxid de carbon. Dar, până la încasarea ultimului bănuţ, noi vom veni, aici, în stradă, pentru continuarea protestelor noastre”, a spus inginerul Ioan Pascu.

Acesta a adăugat că documentele de plată sunt întocmite şi pentru plăţile din banii intraţi vineri în contul bancar al combinatului şi pentru cele de săptămâna viitoare, iar aceste documente semnate de patronatul rus au fost deja trimise la Prefectura Cluj.


Muncitorii au întrebat dacă Laminorul 3 va fi dezmembrat şi tăiat pentru a fi vândut ca fier vechi.

”Se taie numai din utilaje şi din Laminorul 4. Nu se ating de Laminorul 3, care rămâne intact”, a precizat Ioan Pascu.


El a declarat că Garda Financiară va începe, de săptămâna viitoare, un control la Mechel Câmpia Turzii.

Aproximativ 200 de muncitori concediaţi colectiv au venit, vineri, la intrarea în Combinatul Mechel din Câmpia Turzii în aşteptarea salariilor compensatorii promise de patronatul rus.


Noii acţionari ruşi ai întreprinderii i-au asigurat pe muncitori că situaţia începe să se schimbă în bine şi pot să achite o primă tranşă din salariile compensatorii.


Citeşte şi:

Protest cu oale și cratițe la Mechel Câmpia Turzii: Un fost angajat a dat foc unei salopete

720 de muncitori concediaţi de Mechel Câmpia Turzii aşteaptă, azi, plata salariilor compensatorii

Foştii şi actualii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii protestează împreună

Foştii angajaţi Mechel cer INTRATREA ÎN INSOLVENŢĂ a combinatului


 

abonare newsletter