Actualitate

2.000 caserole de mici suspectaţi că ar conţine carne de cal, distribute în 36 de judeţe

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/casarola mici.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 2.000 de caserole de mici asupra cărora există suspiciunea că ar conţine carne de cal au fost distribuite de o firmă din Ploieşti în 36 de judeţe.

Şeful Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat, vineri, că asupra unei cantităţi de 1.536 de kg de mici produşi de o firmă din Ploieşti, ambalaţi în 1.920 de caserole a câte 800 de grame există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită.


Această cantitate de mici a fost distribuită în 36 de judeţe, în acest context, autorităţile sanitar-veterinare emiţând o alertă.

De asemenea, Terecoasă a precizat că, în urma controlului efectuat la producătorul din Ploieşti nu s-a găsit nimic din lotul suspect, nici carne, nici produs finit, firma respectivă fiind închisă de pe data de 1 martie pentru igienizare.


Şeful DSV Prahova a confirmat informaţia apărută în presa locală potrivit căreia soţia patronului firmei care a produs micii este angajată a acestei instituţii.

Terecoasă a precizat că femeia este şefa biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, dar în urma alertei apărute aceasta a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.


Autorităţile române au avertizat joi, pe Sistemul Rapid de Alertă, despre o posibilă suspiciune de fraudă prin înlocuirea de carne de vită cu carne de cal se pare în cazul a 200 kilograme de carne tocată, a anunţat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) a apărut pe Sistemul Rapid de Alertă o suspiciune de fraudă, de substituire de specie carne de vită cu carne de cal. Am declanşat ancheta, colegii noştri au sechestrat lotul incriminat. Este vorba de o cantitate de aproximativ 200 de kilograme de carne tocată. S-au recoltat probe din această cantitate, se vor face analizele, sunt plecaţi în teritoriu colegii, la unitatea care a livrat şi a procesat carnea iniţial şi a dat către piaţă carne tocată şi după ce avem rezultatele analizelor de laborator şi a anchetei vă vom anunţa", a spus Mănăstireanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter