Actualitate

Stare de alertă pe aeroporturile din India pentru a-l împiedica pe ambasadorul Italiei să părăsească ţara

<p><strong>Aeroporturile din India au fost plasate în stare de alertă pentru a-l împiedica pe ambasadorul Italiei să părăsească ţara, în contextul scandalului celor doi puşcaşi italieni urmăriţi pentru crimă în India şi pe care autorităţile italiene refuză să-i extrădeze, transmite AFP, care citează Ministerul indian de Interne.


'Autorităţile pentru imigraţie au fost alertate pentru ca Daniele Mancini (ambasadorul Italiei) să nu poată pleca fără permisiune', se menţionează într-un fax trimis Direcţiei pentru imigraţie din India, conform ministerului amintit.

După cum a relatat anterior presa internaţională, cei doi puşcaşi marini au împuşcat, din greşeală, doi pescari indieni în Marea Arabiei, confundându-i cu piraţi. Incidentul s-a petrecut în februarie a.c. pe coasta statului indian Kerala.

Cei doi puşcaşi, care făceau parte din grupul de pază al navei comerciale italiene Enrica Lexie, au fost iniţial arestaţi de autorităţile indiene, iar, apoi, puşi provizoriu în libertate până la proces. Mai mult, sub cauţiunea personală a ambasadorului Italiei la New Delhi, Daniele Mancini, cei doi militari au putut să plece în Italia pentru a vota în recentele alegeri, de unde nu s-au mai întors.

Curtea Supremă de Justiţie a Indiei i-a interzis joi ambasadorului Mancini să părăsească India, insistând asupra extrădării celor doi puşcaşi marini. Autorităţile de la New Delhi ameninţă Italia cu suspendarea cooperării economice în caz de refuz.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter