Actualitate

Patronatul rus de la Mechel anunţă că începe să achite salariile muncitorilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/mechel 2.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 200 de muncitori au venit, vineri, la intrarea în Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, în aşteptarea plăţii salariilor compensatorii promise de patronatul rus. Noii acţionari ai întreprinderii au anunţat că banii pentru plata primei jumătăţi din salariile compensatorii vor intra, vineri, în conturile bancare ale unităţii metalurgice din Câmpia Turzii.</strong>

Directorul combinatului, Oleg Svedakov, le-a spus muncitorilor că plăţile se fac din sumele rezultate din valorificarea certificatelor de emisii de CO2 şi vânzarea de fier vechi de la Mechel Câmpia Turzii. El a precizat că Laminorul 3 nu va fi dezmembrat, iar fierul vechi provine din utilaje tăiate şi din dezafectarea Laminorului 4.

Preşedintele sindicatului "Industria Sârmei" de la Mechel, Ioan Pascu, a declarat că s-a făcut un pas important pentru soluţionarea favorabilă a situaţiei muncitorilor, urmând să intre în contul bancar al combinatului necesarul pentru plata a jumătate din salariile compensatorii, iar cel târziu în cursul săptămânii viitoare se vor face şi plăţile. Vor urma achitarea salariilor pentru cei 320 de muncitori angajaţi, precum şi acordarea tichetelor de masă.


Din partea Prefecturii Cluj a venit la întâlnire consilierul Silvia Fabian, care a precizat că instituţia pe care o reprezintă a primit din partea noului acţionar, Invest Nikarom, o adresă prin care se confirmă începerea plăţilor către muncitori din banii încasaţi pentru certificatele de emisii de bioxid de carbon şi din vânzarea de fier vechi. REMAT va prelua, începând din 15 martie, fierul vechi de la Mechel Câmpia Turzii, iar banii din plăţi vor intra în contul Mechel, în 20 martie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter