Actualitate

REVOLTĂTOR: Aproape o treime dintre elevele din Africa de Sud, infectate cu HIV

<p><strong>Cel puţin 28% dintre elevele din şcolile din Africa de Sud sunt infectate cu HIV, a declarat ministrul sănătăţii Aaron Motsoaledi, care atribuie rata ridicată a contaminărilor cu Sindromul Imuno-Deficitar în rândul fetiţelor relaţiilor cu 'bărbaţi bogaţi în vârstă', relatează BBC.

'În mod evident, fetiţele nu s-au contaminat în urma unor relaţii sexuale neprotejate cu băieţi de vârsta lor, ci din cauza raporturilor cu bărbaţi mai în vârstă', a declarat ministrul sud-african, recunoscând că 'simte un gol în suflet' la constatarea acestui bilanţ înspăimântător de abuz al minorilor.

'Noi trebuie să pledăm împotriva acestui tip de relaţie când oameni în vârsta abuzează copii. Ei distrug vieţile copiilor noştri', a acuzat el, indicând că printre elevele infestate cu HIV sunt şi fetiţe însărcinate cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Printre şcolarii băieţi, doar 4% au fost detectaţi cu HIV.

Conform unui bilanţ din 2011, circa 94.000 de eleve erau gravide, dintre care 77.000 şi-au făcut avorturi în clinici de stat. 'Această situaţie nu mai poate fi suportată. Trebuie să-i punem capăt', a declarat ministrul sănătăţii, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Pretoria.

Potrivit statisticilor oficiale, circa cinci milioane de persoane din Africa de Sud sunt seropozitive - aproximativ 10% din populaţie. Anul trecut, 260.000 de persoane au murit de SIDA, aproape jumătate din totalul deceselor din ţară pe perioada unui an


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter