Actualitate

Conducerea Aeroportului Transilvania susţine că unitatea nu beneficiază de finanţare ilegală

<p><strong>Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional ''Transilvania'' Târgu Mureş a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că instituţia îşi desfăşoară activitatea în acord cu prevederile legislative în vigoare şi nu beneficiază de finanţare ilegală din fonduri publice, aşa cum este acuzată de o unitate aeroportuară concurentă.</strong>


Conducerea Aeroportului ''Transilvania'' a precizat că pentru susţinerea activităţilor comerciale tarifele aeroportuare sunt stabilite în mod transparent de Consiliul Judeţean Mureş, conform prevederilor legislaţiei în domeniu.

''Potrivit Programului de investiţii al R.A. Aeroportul 'Transilvania' Târgu Mureş aprobat de Consiliul Judeţean Mureş toate achiziţiile de echipamente de handling se fac din veniturile proprii ale Aeroportului Transilvania şi nu din fonduri publice. Taxele şi tarifele practicate de Aeroportul 'Transilvania' Târgu Mureş sunt publicate în AIP (Aeronautical Information Publication - publicaţia de referinţă în domeniul aeronautic) fiind în acord cu prevederile legislative în domeniu'', se arată în documentul citat de Agerpres.

Documentul relevă că Aeroportul ''Transilvania'' se defineşte potrivit Strategiei de marketing ca un aeroport low-cost ''care practică preţuri accesibile şi acceptabile stabilite nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung'' şi că parteneriatele stabilite cu operatorii aerieni Wizz Air şi Ryanair sunt reciproc avantajoase ''şi nu există pericolul ca acestea să fie reziliate''.

''Taxele şi tarifele practicate de Aeroportul din Târgu Mureş se bazează pe analize de cost pertinente şi nu încalcă prevederile legale în domeniu. Aceste taxe şi tarife practicate de Aeroportul 'Transilvania' Târgu Mureş sunt mai mici comparativ cu alte aeroporturi din regiune datorită faptului că Aeroportul din Târgu Mureş nu a beneficiat în ultima perioadă de investiţii majore comparativ cu cele efectuate la celelalte aeroporturi din regiune'', a mai precizat conducerea Aeroportului mureşean.

În comunicat se mai arată că Aeroportul Internaţional ''Transilvania'' Târgu Mureş a devenit în ultima perioadă un pilon important al regiunii deservite, ''fapt care a intensificat competiţia acerbă cu celelalte două aeroporturi din zonă (Târgu Mureş şi Cluj Napoca, n.r.)''.

''Încă de la începutul anului 2013 ne-am propus intensificarea traficului aerian prin introducerea de noi destinaţii externe şi atragerea de operatori aerieni noi care să efectueze zboruri de la Târgu Mureş în condiţii accesibile şi absolut legale pentru toate părţile interesate: aeroportul pe de o parte, companiile aeriene partenere, pe de altă parte şi nu în ultimul rând pasagerii deserviţi'', se mai subliniază în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului ''Transilvania'', Andras Peti.

Poziţia Aeroportului ''Transilvania'' a venit după ce presa a anunţa că Tribunalul Neamţ a admis, vinerea trecută, acţiunea în instanţă introdusă de Sindicatul din cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca împotriva hotărârii prin care Consiliul Judeţean Mureş a asigurat finanţarea Aeroportului din Târgu Mureş

abonare newsletter