Actualitate

Proiectul Combinatului social de la Câmpia Turzii poate începe în această lună, spune directorul AJOFM

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/14/06-daniel don.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Combinatul social de la Câmpia Turzii, destinat exclusiv reintegrării în muncă a celor 743 de muncitori concediaţi colectiv în toamna anului 2012, de la Mechel Câmpia Turzii, îşi va putea începe activitatea în această lună, spune directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.</strong></p>


El a anunţat, miercuri, la adunarea desfăşurată la Clubul Muncitoresc - Casa de Cultura 'Ionel Floaşiu' din Câmpia Turzii, în prezenţa prefectului Gheorghe Vuşcan, la care au participat aproximativ 300 de muncitori disponibilizaţi de la Mechel, că a fost găsit spaţiul de care este nevoie pentru desfăşurarea activităţilor Combinatului social.

Este vorba despre fostele grajduri transformate din Câmpia Turzii, în care funcţionează, în prezent, alte firme. Acestea vor elibera spaţiile pe care le folosesc în luna august iar până atunci pot fi achiziţionate utilajele şi echipamentele de care este nevoie pentru producţie. Combinatul social va produce componente de metal, plastic, lemn şi textile pentru compania suedeză IKEA.

Potrivit lui Daniel Don, în Combinatul social vor lucra 250 de persoane, iar alte 180 vor avea angajamente sigure pentru alte firme. Restul de 313 muncitori concediaţi de Mechel vor urma cursuri de recalificare profesională, plătite din fonduri europene. Întreg proiectul Combinatului Social este finanţat din fonduri comunitare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter