Actualitate

Doi MUNCITORI prinşi sub un mal de pământ AU MURIT

<p><strong>Doi muncitori care lucrau la extinderea reţelei de apă a municipiului Vulcan şi-au pierdut viaţa, marţi, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei, într-un şanţ adânc de trei metri. </strong></p>

 


La locul incidentului au intervenit echipaje ale paramedicilor SMURD din Vulcan şi Petroşani, victimele, în vârstă de 48 şi 55 de ani, fiind scoase la suprafaţă în foarte scurt timp, dar unul dintre bărbaţi suferise deja un stop cardiac.


”Imediat, paramedicii au început manevrele de resuscitare, care au durat 45 de minute, conform protocolului prevăzut pentru asemenea situaţii. În ciuda eforturilor echipajului de prim ajutor, bărbatul nu a mai putut fi salvat, cel mai probabil el decedând în urma unui stop cardio-respirator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Celălalt muncitor care a fost prins sub surparea de pământ a fost scos din groapă de colegii săi. El a fost preluat, în stare de inconştienţă, de un echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Vulcan, unde, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.


Muncitorii erau angajaţi ai unei firme specializate în executarea lucrărilor publice.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de procurori şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter