Actualitate

FOTO: Poliţiştii au o pistă în cazul bebeluşului avortat găsit în centrul Clujului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/12/bebe 4.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj solicită sprijinul populaţiei în vederea identificării unui bărbat, în cazul cercetării pe care o derulează cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de pruncucidere.</strong>


La data de 3 martie, ora 10.49,  Poliţia Cluj a fost sesizată  cu privire  la faptul că a fost găsit cadavrul unui nou-născut, abandonat în municipiul Cluj-Napoca, pe aleea care face legătura între strada Mihail Kogălniceanu şi strada Avram Iancu.

Camerele de supraveghere din zona în care a fost săvârşită fapta au înregistrat imagini ale unui bărbat care nu a fost identificat până în prezent.


Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pruncucidere.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj îi roagă pe toţi cei care pot oferi date despre această persoană să apeleze numărul de urgenţă 112.


Vă reamintim ca un clujean a alertat autorităţile după ce a găsit un bebeluş decedat lângă Biblioteca Academiei. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj un trecător a sunat la 112 în jurul orei 11.00 şi a anunţat că a găsit un copil decedat.

„A fost găsit un bebeluş de sex feminin. Deocamdată nu cunoaştem dacă este vorba de un avorton sau un copil nou născut. Poliţiştii fac cercetări pentru a o identifica pe mamă”, a precizat Anca Sidonia Purdea, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


Potrivit acesteia, copilul era înfăşurat într-o haină şi pus într-o pungă de plastic. Trupul copilului a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru a i se face necropsia şi pentru a se stabili dacă micuţa a fost născută înainte de termen.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre o fetiţă care ar fi fost născută în luna a opta de sarcină, cel mai probabil în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, descoperirea fiind făcută de un om al străzii.


Cadavrul a fost dus la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru stabilirea exactă a cauzei morţii şi dacă nou-născutul era viu când a fost abandonat.

 


 

abonare newsletter