Actualitate

Nord-vestul Europei, sub NĂMEŢI

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/12/international-us-weather-europe-snow.jpg" border="0" width="343" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Franţa şi Begia, dar şi alte ţări din nord-vestul Europei, sunt afectate de căderile abundente de zăpadă, iar circulaţia trenurilor de mare viteză Eurostar între Franţa şi Marea Britanie a fost suspendată. De asemenea, aeroportul din Frankfurt a fost şi el închis, relatează AFP.

Peste 68.000 de locuinţe din Bretagne şi Basse-Normandie (vestul Franţei) erau private de electricitate, iar câteva sute de persoane erau blocate, în noaptea de luni spre marţi, în vehicule, pe RN 13, între Valognes şi Cherbourg, din cauza ninsorilor, luni, în departamentul Manche.



Citeşte şi:

FRANȚA, sub NĂMEȚI: Pene de curent şi vehicule blocate în nămeţi în vestul ţării



De asemenea, circulaţia trenurilor între Franţa şi Marea Britanie a fost întreruptă. 'Din cauza condiţiilor meteorologice foarte dificile în nordul Franţei şi Belgia (vânt, zăpadă şi formare de polei), cu o parte a liniei de mare viteză franceză închisă, circulaţia trenurilor Eurostar este suspendată până la noi dispoziţii', a informat Eurostar într-un comunicat. 'De la ora 11:20 locală (10:20 GMT) au fost suspendate toate aterizările sau decolările' pentru o perioadă nedeterminată, a afirmat un purtător de cuvânt al aeroportului din Frankfurt. 'Până acum există 213 zboruri anulate', a adăugat el.

Alertă MAE pentru românii care călătoresc în Belgia

Cetăţenii români aflaţi în Belgia sau care urmează să călătorească în această ţară sunt atenţionaţi că, în urma ninsorilor, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe autostrăzi, pe o singură bandă, informează marţi Ministerul Afacerilor Externe.


În Flandra occidentală, Poliţia a solicitat camioanelor să rămână sau să se retragă în locurile de parcare amenajate, mai precizează sursa citată.

Potrivit MAE, au avut loc numeroase accidente care au creat blocaje în trafic, inclusiv în oraşe, unde se circulă lent şi în coloană. Ambuteiajele la intrările în oraşe se întind pe sute de kilometri.

În Bruxelles transportul în comun de suprafaţă se desfăşoară cu dificultate. Astfel, la reţeaua de metrou şi în traficul feroviar s-au constatat întârzieri faţă de graficul afişat.

În prezent, cursele aeriene sunt afectate în mod semnificativ, înregistrându-se întârzieri şi anulări pe toate aeroporturile.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter