Actualitate

Poliţiştii clujeni avertizaţi pentru că nu au adus-o pe Aspazia Droniuc în faţa instanţei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/11/04-aspazia.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Curtea de Apel Târgu Mureş, care judecă dosarul lui Sorin Apostu, fost primar al municipiului Cluj Napoca, a remis luni un avertisment Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, întrucât poliţiştii nu au adus-o pe Aspazia Droniuc în faţa instanţei de judecată, deşi s-a emis la termenul anterior un mandat de aducere cu executare în fapt pe numele acesteia.</strong></p>

Aspazia Droniuc, care este atât denunţător în dosarul de corupţie a fostului primar clujean, Sorin Apostu, cât şi co-inculpat - faptă pentru care a şi fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei - trebuia să fie audiată, însă nu s-a prezentat până acum, deşi a fost citată în câteva rânduri.
Instanţa de judecată a decis, la cererea avocaţilor, să emită un nou mandat de aducere pe numele Aspaziei Droniuc şi să îi avertizeze poliţiştii din Cluj că vor fi amendaţi dacă nu vor pune în executare mandatul.
În aceste condiţii, Curtea de Apel Târgu Mureş va face o adresă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, pentru a i se comunica numele poliţiştilor care aveau obligaţia de o aduce pe Aspazia Droniuc la proces.

Aspazia Droniuc a fost inculpată în dosarul în care fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu este judecat alături de omul de afaceri Călin Mihai Stoia şi de avocata Monica Undina Apostu, soţia fostului primar, pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual.

Aceasta nu a compărut în faţa instanţei de judecată până acum întrucât s-a considerat că ar fi expusă, deoarece ea este cea care a depus denunţul în baza căruia au fost iniţiate cercetările de către DNA. Un nou termen de judecată în acest dosar a fost fixat pentru 15 aprilie, la ora 11.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter