Actualitate

Campanie de strângere de cărţi şi bani pentru bibliotecile de la sate

<p><strong>Un număr de 950 de elevi din comunele clujene Băişoara, Mociu, Cămăraşu, Căşeiu şi Cojocna se vor afla printre beneficiarii campaniei „Cu o carte schimbă o viaţă”, lansate de Fundaţia World Vision România şi care se va derula până pe 31 mai.

Campania vizează dotarea bibliotecilor din 53 de comunităţi rurale din întreaga ţară, cu cel puţin 15 000 de cărţi de beletristică, enciclopedii şi lucrări de specialitate.


Clujenii pot susţine acţiunea fundaţiei prin donaţii financiare, pe site-ul organizaţiei, în secţiunea dedicată campaniei, cât şi prin donaţii de carte, la librăriile Cărtureşti din complexul Iulius Mall, Diverta din Piaţa Unirii şi la Polus Center.

Potrivit unui studiu realizat de World Vision România, accesul la lectură al elevilor din mediul rural este scăzut, pentru că în cele mai multe din unităţile şcolare din mediul rural nu sunt biblioteci. Date oferite de Ministerul Educaţiei relevă că în 2010 doar un sfert dintre unităţile şcolare din România erau dotate cu o bibliotecă.


Cărţile colectate şi cele achiziţionate cu ajutorul donaţiilor on-line vor fi dăruite elevilor din şcolile vizate de program, la începutul lunii iunie.

abonare newsletter