Actualitate

O profesoară din Turda a decedat la Cluj, după ce a fost bătută de cinci tâlhari

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/10/profesoara turda1.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Una din profesoarele care a predat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda şi care a fost bătută cu bestialitate, a decedat la mijlocul acestei săptămâni la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Maria Cerghizan (87 ani) a fost internată în spital după ce în noaptea de 26 spre 27 februarie a fost atacată în propria casă de cinci necunoscuţi.</strong></p>

Maria Cerghizan (87 ani) locuia împreună cu sora sa, Eugenia Popa (90 ani), într-o casă de pe strada Castanilor din Turda, iar noaptea au fost atacate de cinci bărbaţi, care le-au bătut cu bestialitate şi au furat unele lucruri de valoare din casă şi 700 de lei, potrivit turdanews.net. Maria Cerghizan a fost transportată în stare foarte gravă la Cluj, în urma unor lovituri primite în zona capului, unde a decedat în această săptămână.

Hoţii au pătruns în imobil şi au furat tot ce le-a căzut în mână. Poliţiştii au început urmărirea celor cinci bărbaţti, care până în acest moment nu au fost găsiţi. Purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, Anca-Sidonia Bolba, spune că marţi seara, 26 februarie, cinci bărbaţi au tâlhărit două bătrâne de 87 şi 90 de ani. Aceştia au furat 2.000 de lei. Momentan, poliţiştii îi caută pe cei cinci hoţi. „Bătrânele au 87 de ani, respective 90 de ani. Locuiesc împreună. Poliţia a început o anchetă şi îi caută pe cei patru bărbaţi care au săvârşit infracţiunea de tâlhărie“, afirma la acea dată purtătorul de cuvânt al inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Anca-Sidonia Bolba.

Una dintre femei a fost lovită cu bestialitate în zona abdominală (Eugenia Popa), iar cealaltă în zona capului (Maria Cerghizan). Aceasta din urmă a fost transportată la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, fiind în stare gravă. Cele două sunt surori şi locuiau singure. Ambele au fost profesoare la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Turda.

abonare newsletter