Actualitate

Anchetă a ITM Cluj în cazul alpinistului utiliar: tânărul a căzut de la etajul VI după ce frânghia de care atârna s-a rupt

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/09/img_1961.jpg" border="0" width="343" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a dispus o anchetă în cazul alpinistului utilitar în vârstă de 31 de ani din Florești care a căzut vineri seară de la etajul şase al căminului Economica I, în timp ce curăţa pe exterior geamurile căminului. Potrivit primelor informații, bărbatul a căzut de la etajul VI după ce frânghia de care atârna s-a rupt.</strong>



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Corina Lorinţ a declarat că instituţia pe care o reprezintă a început o anchetă în cazul morții alpinistului de 31 de ani.

"O echipă a ITM s-a deplasat aseară (vineri seara - n.r.) la locul accidentului şi a început cercetarea. Bărbatul care a căzut era angajat la o firmă cu sediul în localitatea clujeană Floreşti şi se pare că frânghia pe care atârna s-a rupt. A fost deschis un dosar, urmează să se ia declaraţii şi să se stabilească ce s-a întâmplat", a spus Lorinţ.

La rândul său, comisarul Ioan Jurj, reprezentant al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, a declarat că şi Poliţia a început o anchetă în acest caz.

"Conform primelor cercetări, accidentul s-a produs după ce alpinistului i s-a rupt coarda. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, a afirmat Jurj.

Alpinistul utilitar în vârstă de 31 de ani a căzut, vineri seară, de la etajul şase al unui cămin studenţesc, unde curăţa geamurile.

abonare newsletter