Actualitate

CONTRABANDĂ CU ALCOOL DE 8 MILIOANE DE EURO: Liviu Jitea, liderul grupării, şi alte 17 persoane, reţinuţi

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/09/handcuffs-business500.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Omul de afaceri Liviu Jitea, liderul grupării de contrabandă cu alcool cu un prejudiciu de opt milioane de euro, şi alte 17 persoane au fost reţinuţi, sâmbătă, de procurorii gălăţeni, în urma percheziţiilor de vineri din judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila, afirmă surse judiciare. </strong></p>

 


Potrivit surselor citate, în urma audierilor, procurorii DIICOT Galaţi au emis ordonanţe de reţinere pe numele a 18 persoane suspectate de contrabandă cu alcool.

Printre persoanele reţinute în acest caz se află şi omul de afaceri Mircea Liviu Jitea, considerat liderul grupării, susţin sursele citate.


Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, 59 de percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate că prin contrabandă cu alcool au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro.

Percheziţiile au avut loc la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.


Potrivit anchetatorilor, liderul acestei grupări era omul de afaceri Mircea Liviu Jitea.


 


Citește și:

DIICOT: Percheziţii în Galaţi, Vrancea şi Brăila la contrabandişti cu alcool. Vezi ce om de afaceri din Top 300 este implicat


 


 

abonare newsletter