Actualitate

Sindicaliştii cer anchetă la Mechel Câmpia Turzii

<p><strong>Liderul sindical de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, joi, că cere anchetarea modului în care conducerea fabricii a cheltuit banii şi că aşteaptă implicarea guvernanţilor în rezolvarea situaţiei de la combinat.</strong>


„Numai guvernanţii mai pot face ceva. Să se implice. Hai să vedem unde sunt banii, că din câte ştiu eu s-au vândut nişte active. Este un depozit care aparţinea de noi la gara Căţelu. Ar trebui o anchetă a organelor statului, că eu sunt doar un biet lider de sindicat, ce pot face eu, nu le pot cere socoteală. O să-mi prezint toate documentele. Noi am făcut adrese către Guvern, către toţi, inclusiv către DNA şi n-am primit niciun răspuns. Ar trebui anchetat, să se afle unde sunt banii. Prima întrebare ar fi unde sunt banii din împrumutul de 45 de milioane de euro luaţi în luna decembrie? Şi au girat cu toate activele astea”, a afirmat Ioan Pascu, citat de Agerpres.

Aproximativ 200 de angajaţi disponibilizaţi ai Mechel Câmpia Turzii au protestat, joi, în faţa combinatului. Ei au cerut plata salariilor compensatorii şi au ţinut un moment de reculegere pentru fostul lor coleg care s-a sinucis în urmă cu două zile.


Protestatarii au purtat pancarte cu mesajele „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „România trezeşte-te!”.

abonare newsletter