Actualitate

Moment de reculegere, la Mechel, pentru angajatul care s-a sinucis

<p><strong>Cei aproximativ 200 de angajaţi disponibilizaţi ai Mechel Câmpia Turzii care protestează, joi, în faţa combinatului cerând plata salariilor compensatorii au ţinut un moment de reculegere pentru fostul lor coleg care s-a sinucis în urmă cu două zile. Ei au pancarte cu mesajele "Vrem să muncim, nu să cerşim!", "România trezeşte-te!".</strong>


Muncitorul Ioan Bozdog, care s-a sinucis marţi seară, din cauza dificultăţilor financiare majore cu care s-a confruntat după ce a fost disponibilizat de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, va fi înmormântat, joi, la Viişoara, unde locuia cu familia. Ioan Bozdog a fost disponibilizat în acest an, pe 10 februarie, împreună cu alţi 720 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii. Colegii săi spun că a recurs la acest gest extrem pe fondul tensiunii tot mai mari că nu îşi mai poate achita ratele la bancă. Primise deja somaţii de plată de la bancă.

Aproximativ 1.700 de persoane au fost disponibilizate, în trei etape, începând din iunie 2012, de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii. În unitate au rămas angajate 320 de persoane, la secţia de Trăgătorie.

abonare newsletter