Actualitate

CUTREMUR PUTERNIC în Taiwan

<p><strong>Un seism puternic cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs joi dimineaţa în Taiwan, a anunţat Biroul Central Meteorologic din Japonia, în timp ce US Geological Survey a anunţat o magnitudine de 6 grade, informează Kyodo şi Reuters. </strong></p>

 


Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale în urma cutremurului, produs la ora locală 11:36. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 36 km nord-nord-vest de Hualian, oraş situat pe coasta de nord-est a Taiwanului, la o adâncime de 15,2 kilometri.

Potrivit Biroului Meteorologic, o magnitudine de 5 grade a fost înregistrată în Yilan County şi Taichung, în centrul Taiwanului, în timp ce cutremurul a avut o intensitate de 3 grade la Taipei.

Intensitatea seismică măsoară efectele distructive ale cutremurului, în timp ce magnitudinea măsoară energia eliberată în momentul declanşării cutremurului.

În Taiwan se produc frecvent cutremure, înregistrându-se peste 200 pe an. Un cutremur puternic de 7,3 grade produs în 1999 s-a soldat cu moartea a 2.415 persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter