Actualitate

Utilaje agricole produse de o companie germană, prezentate la USAMV

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/guttler.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tehnicieni de la compania germană Guttler au prezentat, miercuri, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, cu prilejul Zilei porţilor deschise, utilaje de prelucrare a terenurilor agricole şi de întreţinere a păşunilor şi pajiştilor, care contribuie la o mai bună gestionare a apei din sol.</strong>


În cadrul întâlnirii studenţilor, cadrelor didactice şi reprezentanţilor Direcţiei Agricole Cluj cu personal tehnic de la Compania Guttler au fost prezentate cultivatoarele pentru teren arabil „Primus Plus” şi „SuperMaxx Profi”, tăvălugul „Simplex” şi cel prismatic, precum şi compactorul „Solmaistru”. Cunoscute deja ca utilaje complexe pentru lucrările agricole de pe suprafeţe mari, ele prezintă avantajul 'închiderii solului' în timpul efectuării lucrării, astfel încât 90% din apa din sol se păstrează şi se creează în acest fel condiţii optime pentru dezvoltarea plantelor.

Tehnicienii germani au arătat, potrivit Agerpres, că utilajele folosite în prezent de agricultorii români „lasă solul deschis”, iar pe de altă parte se lucrează pe adâncimi prea mari, de 50 de centimetri, şi cu costuri suplimentare. Reprezentanţii Companiei Guttler au subliniat că pentru ca o plantă să se dezvolte are nevoie de o adâncime maximă de 30 de centimetri în sol. Ei au arătat că valţurile stelare ale tăvălugului prismatic sunt făcute din oţel, nu din tablă, şi pregătesc optim patul germinativ, fără ca tractorul să producă o tasare inutilă a solului. Utilajele menţionate pot fi folosite şi în viticultură şi pomicultură, dar şi pentru mirişti, păşuni şi pajişti.

Compania Guttler va face o prezentare similară a utilajelor sale agricole la ediţia din acest an a Târgului „Agraria”, care se va desfăşura în luna aprilie, la Expo Transilvania din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter