Actualitate

Companiile clujene oferă stagii de practică studenţilor de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/studentship2013.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />ASIEM a reușit să adune şase din cele mai mari firme din Transilvania, cum ar fi: Michelin, EBS, De’Longhi, Tenaris Silcotub, Guhring, SSIF Broker așa că dacă ești inginer automatist, electronist, mecanic, economist în devenire sau chiar absolvent, organizatorii te sfătuiesc să nu ratezi StudentShip-ul.</strong></p>

Asociaţia Studenţilor din Inginerie Economică şi Management (ASIEM) din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca organizează ediţia a II-a a Târgului de internshipuri din Cluj-Napoca, „Studentship”, în perioada 12-13 martie în holul Universității de pe Bulevardul Muncii. La târg participă şase companii şi o prezenţă în exclusivitate, compania De’Longhi, noul investitor din judeţ.

Ce se va întampla la târg?


StudentShip s-a născut din dorinţa tot mai mare a studenţilor de a pune în aplicare, încă din timpul facultăţii, a cunoştintelor teoretice acumulate. Târgul oferă companiilor participante posibilitatea de a selecta şi recruta viitori ingineri şi posibili angajaţi ai companiei. Pe perioada desfăşurării, companiile îşi vor prezenta domeniul de activitate, vor interacţiona direct cu studenţii şi vor afla perspectiva şi modul de gândire al acestora. Studenţii vor avea şansa de a lua contact cu unele dintre cele mai prestigioase companii din domeniul tehnic şi nu numai.

Concomitent, vor avea loc prezentări ale companiilor participante în faţa studenţilor. Zilnic vor avea loc concursuri pentru studenţii care participă la târg şi îşi depun CV-ul. Miercuri, la închiderea târgului se va organiza o tombolă cu un premiu pentru studenţi. Principiul de desfăşurare este cel al unui târg cu standuri de prezentare în care companiile vor prezenta oferta de internship.

„Venim în ajutorul companiilor pentru a-şi găsi noi oameni valoroşi şi al studenţilor Universităţii Tehnice, oferindu-le posibilitatea de a intra în contact cu unele dintre cele mai prestigioase companii din domeniul tehnic şi nu numai, din România, prin intermediul unor stagii de internship. Proiectul Studentship vrea să ajute, pe de o parte, studenţii şi proaspeţii absolvenţi în vederea găsirii unui loc potrivit unde să-şi etaleze cunoştinţele dobândite, iar, pe de altă parte, firmele care au nevoie de forţă de muncă tânără şi plină de energie/idei, potrivită pentru produsul sau serviciul pe care îl produc”, au precizat organizatorii.

Printr-un program de internship, o companie poate angaja forţă de muncă pe o anumită perioadă (8-10 saătămâni) pe care o poate forma şi testa în vederea angajării ulterioare sau în vederea îndeplinirii anumitor părţi ale proiectului pentru care nu există resursă suficientă în companie. Studenţii care participă la un stagiu de internship vor lucra pentru 8-10 săptămâni precum un angajat obişnuit. În mod normal, stagiile de internship nu sunt plătite de către companie, dar depinde de la o companie la alta.

Pe platforma de pe pe Bulevardul Muncii sunt 6000 de studenţi şi masteranzi în cadrul a trei facultăţi.

abonare newsletter