Actualitate

Discuţiile despre concedierile de la Mechel Câmpia Turzii se mută la Târgovişte

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/angajati mechel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul salariaţilor disponibilizaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, inginerul Ioan Pascu, se întâlneşte, miercuri, la Târgovişte, cu reprezentanţii firmei Invest Nikarom, Svetlana Chumakova şi Viktor Chumakov - care au preluat pachetul majoritar de acţiuni al unităţilor de producţie Mechel din România - pentru a discuta despre situaţia celor 720 de muncitori concediaţi în acest an la Câmpia Turzii şi a celor 360 rămaşi în activitate.</strong>

„Marţi am discutat şi cu directorul general al Mechel, care mi-a comunicat că în luna aprilie, la Câmpia Turzii vor fi repuse în funcţiune unele dintre utilajele de producţie. În următoarele două zile, se va plăti lichidarea pentru salariaţii disponibilizaţi, care şi-au continuat activitatea până în 8 februarie şi se va achita, totodată, avansul pentru cei 360 de muncitori păstraţi în producţie. De asemenea, se vor distribui tichetele de masă pentru zilele lucrate în februarie. Plăţile compensatorii ale personalului disponibilizat vor fi achitate până în 15 martie, mi-a comunicat directorul general al Mechel”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres inginerul Ioan Pascu.

Pe de altă parte, liderul salariaţilor disponibilizaţi de la Combinatul Mechel a transmis întreaga sa compasiune pentru familia muncitorului Ioan Bozdog, fost angajat al întreprinderii, care s-a sinucis marţi seară, pe fondul presiunii psihice generate de lipsa banilor necesari pentru achitarea ratei la bancă. Fostul angajat de la Mechel era tatăl a două fete.

abonare newsletter