Actualitate

FOTO: Parcurile, pericole pentru copii. Hoţii fură capacele de canalizare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/camin1a.jpg" border="0" width="343" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Plăcile de beton care acopereau două dintre cele cinci cămine de canalizare din parcul de joacă „Armătura”, situat la intersecţia străzilor Oaşului cu Gării, au fost sparte şi părţile metalice au fost furate. </strong></p>

„În data de 5 martie personalul Companiei de Apă Someş a descoperit că plăcile de beton care acopereau două din cele cinci cămine de canalizare din parcul „Armătura” - situat la intersecţia Oaşului cu Gării - au fost sparte de persoane necunoscute în scopul sustragerii armăturii metalice a acestora. Acesta este un aspect inedit al fenomenului de furturi de capace de cămine cu care se confruntă compania noastră - pentru prima dată astfel de plăci masive de beton fiind sparte cu efort considerabil în vederea sustragerii armăturii de oţel. Astfel de practici pun în pericol viaţa şi integritatea copiilor şi a tuturor celor care folosesc parcul”, a declarat Lucian Croitoru, purtător de cuvânt la Compania de Apă Someş.

În cursul anului trecut s-au furat toate cele cinci capace de cămin de canalizare din acest loc de recreere, punând în pericol copiii şi părinţii care utilizau parcul. Pentru a elimina posibilitatea unor alte furturi, personalul companiei a plasat la acea dată peste căminele descoperite, plăci de beton armat cu dimensiunile de 140x140 cm şi 10 cm grosime.

abonare newsletter