Actualitate

AUTORUL atacului cu acid asupra directorului de la Teatrul Balşoi ŞI-A RECUNOSCUT FAPTA

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/12-sergei-filin2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Balerinul Pavel Dmitrichenk, o vedetă a Teatrului Balşoi din Moscova, presupusul coordonator al atacului cu acid asupra directorului artistic al instituţiei moscovite, şi-a recunoscut vinovăţia în acest caz, alături de autorul agresiunii şi de un şofer, a anunţat, miercuri, poliţia din Moscova. </strong></p>

 


Foiletonul macabru care agită baletul rusesc de la Balşoi a avut parte de un epilog spectaculos în noaptea de marţi spre miercuri, odată cu mărturisirile făcute de cei trei suspecţi arestaţi, informează lefigaro.fr.

Balerinul Pavel Dmitrichenko a fost arestat alături de autorul efectiv al atacului, Iuri Zaruţki, şi de un şofer.


"Poliţia din Moscova l-a arestat pe presupusul organizator al atacului, Pavel Dmitrichenko, pe autorul agresiunii, Iuri Zaruţki, şi pe şoferul Andrei Lipatov, care l-a dus pe agresor la locul unde s-a produs infracţiunea", se afirmă în comunicatul emis de poliţia din Moscova. "Toţi trei şi-au recunoscut vinovăţia. Ancheta continuă pentru a clarifica toate circumstanţele în care s-a produs infracţiunea", au adăugat poliţiştii moscoviţi.

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balşoi, numit în această funcţie în 2011, a fost atacat cu acid de o persoană necunoscută pe 17 ianuarie la parterul imobilului în care locuia, la Moscova. Filin a suferit arsuri de gradul al treilea în zona feţei şi a ochilor. Artistul a suferit deja mai multe intervenţii chirurgicale la Moscova şi se află în prezent în Germania pentru a-şi continua tratamentul.


El a asociat imediat acest atac cu activitatea lui profesională, o pistă privilegiată şi de poliţia moscovită.

Poliţiştii ruşi i-au interogat fără încetare pe balerini, apropiaţi şi angajaţi ai Teatrului Balşoi.


Deşi anchetatorii ruşi nu au dezvăluit deocamdată motivele din spatele agresiunii, presa din Rusia afirma miercuri că acea agresiune a fost comisă pentru o femeie, balerina Angelina Voronţova, partenera de viaţă a lui Pavel Dmitrichenko. Serghei Filin i-a refuzat acesteia rolul Odette/Odile în spectacolul "Lacul lebedelor", considerat în universul baletului un rol-cheie pentru cariera oricărei balerine.


Citeşte şi:


Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid, va fi operat


Ultimele Stiri
abonare newsletter