Actualitate

Președintele Venezuelei, HUGO CHAVEZ A MURIT

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/414px-hugo_chvez_crop.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat, marţi, la Caracas, din cauza cancerului, a anunţat vicepreşedintele Nicolas Maduro la televiziunea publică. </strong></p>

 


"Am primit informaţia cea mai grea şi cea mai tragică pe care am putea-o anunţa poporului nostru. La ora 16.25 (22.55 ora României), astăzi 5 martie, a murit comandantul nostru preşedintele Hugo Chavez Frias", a declarat Maduro.

În urmă cu puţin timp, Guvernul din Venezuela anunţase că "duşmanii" ţării i-au provocat cancerul preşedintelui Hugo Chavez, expulzându-l pe ataşatul militar american de la Caracas, acuzat de conspiraţie.


Într-un discurs televizat, vicepreşedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra că boala a fost provocată de duşmanii ţării".

Preşedintele Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, suferea de o agravare a problemelor respiratorii şi de o nouă infecţie gravă.


Chavez, în vârstă de 58 de ani, a revenit la Caracas în urmă cu două săptămâni şi a fost internat imediat în spitalul militar din capitală după ce a fost spitalizat timp de două luni la Havana, unde a suferit, în decembrie, o a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelviană.

Chavez urma o cură de chimioterapie foarte puternică şi tratamente complementare

Ultimele Stiri
abonare newsletter