Actualitate

PREMIERĂ: Spectacolul „Cei doi gentlemeni din Verona” de Shakespeare, la Teatrul Naţional din Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/05/0634_60ef1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Teatrul Naţional din Cluj-Napoca invită publicul la premiera spectacolului „Cei doi gentlemeni din Verona” de William Shakespeare, în regia Adei Lupu, sâmbătă, 9 martie.</strong></p>


Piesa marelui Will se va juca la Naţionalul clujean după traducerea semnată de Codruţa Popov şi Geanina Jinaru-Doboş. Scenariul aparţine Adei Lupu. În piesă, tinerii Proteus şi Valentin, doi prieteni cu firi diferite, se îndrăgostesc de acceaşi femeie, Silvia. Până la urmă, perechile se refac în vechea formulă şi iertarea este pe buzele tuturor. Proteus se întoarce la Iulia, iar Valentin rămâne cu Silvia.

Rolul Iuliei va fi interpretat de actriţa Ramona Dumitrean, iar cel al Silviei de Romina Merei. Proteus va fi întruchipat de Cătălin Herlo, în timp ce Valentin va fi interpretat de Cristian Grosu. În rolurile gemenilor Speed vor juca actorii Matei Rotaru şi Miron, iar în cele ale fraţilor gemeni Launce - Adrian Cucu şi Dragoş Pop.

Decorul aparţine lui Adrian Damian, iar costumele au fost realizate de designerul Adina Lăţan. Muzica originală a fost compusă de Tibor Cari.

Regizoarea Ada Lupu se află la a doua colaborare cu actorii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, unde a montat, în urmă cu doi ani, spectacolul de mare succes 'La răscruce de vânturi' după Emily Bronte.

 

abonare newsletter