Actualitate

Vezi cum va fi VREMEA în această săptămână

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/04/copac inflorit.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Temperaturile vor urca până la 16 grade Celsius pe durata zilei, în următoarea săptămână, după care va urma o scădere accentuată a valorilor termice cu până la 6 grade Celsius, potrivit estimării meteorologilor pentru perioada 4-17 martie, publicată luni.

Oscilaţii de temperatură se vor consemna şi în zona montană, unde, după câteva zile cu valori diurne pozitive, mercurul din termometre va indica chiar şi -2 grade Celsius.


Transilvania

Conform prognozei ANM, în Transilvania, temperaturile diurne vor creşte, în medie, de la valori de 4-6 grade Celsius în primele două zile, până la medii în jurul valorii de 12 grade Celsius, în perioada 6-10 martie, când vremea va fi caldă. În intervalul 11-14 martie, maximele termice vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 2-4 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 0 şi 2 grade Celsius, în intervalul 8-12 martie, iar în rest vor fi negative, până la valori medii de -6 grade Celsius în nopţile de 5, 6, 13, 14 şi 15 martie. Începând din 9 martie şi până la sfârşitul intervalului, temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi mixte în 12 şi 13 martie.


La munte

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi relativ caldă, în special în perioada 6-10 martie când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 6 grade Celsius. În intervalul 12-14 martie, temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii în jur de -2 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi apropiate, în medie, de zero grade Celsius în perioada 7-11 martie. În rest, valorile termice vor fi negative, până la medii de -8 grade Celsius în nopţile de 5, 13, 14 şi 15 martie. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie în perioada 7-11 martie şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare între 12 şi 16 martie.


Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 4-17 martie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter