Actualitate

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au reluat PROTESTELE

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/04/05-mechel_ft 19.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 50 de angajaţi disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii protestează, luni, în faţa societăţii, faţă de neplata salariilor compensatorii, liderul de sindicat, Ioan Pascu, susţinând că dacă nu vor intra banii până luni va fi depusă o plângere în instanţă pentru recuperarea sumelor.

Protestatarii s-au adunat, luni dimineaţă, la ora 9.00, în faţa combinatului, şi au spus că vor protesta în fiecare zi a săptămânii între orele 9.00 şi 13.00, nemulţumiţi de faptul că nu au primit cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.


Ei au precizat că nu cred în promisiunile noului acţionar al Mechel potrivit cărora se va încerca efectuarea plăţilor până în 15 martie.

Liderul de sindicat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat luni că, dacă banii pentru plăţile compensatorii nu vor intra în cursul zilei de luni, se va depune o plângere în instanţă pentru recuperarea sumelor care se ridică la circa 500.000 de euro.


"Vom depune o plângere în instanţă pentru recuperarea sumelor datorate pentru salariile compensatorii, dacă nu intră banii luni pentru foştii angajaţi. Foştii angajaţi vor protesta legal, cu aprobare de la Primăria Cluj-Napoca, până vineri, după care ar putea cere prelungirea protestului", a spus Pascu.

Conducerea sindicatului a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj în care se reclama faptul că sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost informat în legătură cu vânzarea combinatului.


Protestul este supravegheat de jandarmi.


Citeşte şi:


Angajaţii Mechel vor salariile compensatorii până în 4 martie

Doina Pană: Noul ACŢIONAR al Mechel are INTENŢII bune, dar şi CONTURILE BLOCATE


Patronatul rus de la Mechel Câmpia Turzii a anunţat că vineri vor fi plătite salariile compensatorii

UPDATE: Protest VIOLENT la Mechel Câmpia Turzii - PROTESTATARII AU FORŢAT INTRAREA ÎN SEDIU

abonare newsletter