Actualitate

Trei MORȚI într-un INCENDIU din Italia. Victimele ar fi de ORIGINE ROMÂNĂ

<p><strong>Cele trei persoane care au fost găsite moarte în incendiul declanşat într-o casă părăsită din Cosenza, în sudul Italiei, ar fi de origine română, potrivit primelor elemente ale anchetei, relatează Corriere della Sera, în ediţia electronică.</strong></p>


Una dintre victime ar fi un bărbat care stătea deseori în faţa unui supermarket din regiune şi care folosea o cârjă deoarece avea probleme la un picior.

Trei cadavre ale unor persoane fără adăpost au fost găsite carbonizate într-o casă veche şi părăsită din centrul Cosenza, în sudul Italiei, de către pompierii italieni, a anunţat sâmbătă agenţia Ansa, citată de AFP.

După ce au stins flăcările, pompierii au descoperit trei cadavre. Incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, o sobă veche fiind legată la reţeaua electrică printr-un cablu improvizat.

Adi, un tânăr imigrant marocan fără adăpost, care îşi petrece în general nopţile în gară dar care în noaptea respectivă a dormit la etajul casei incendiate, a scăpat ca prin miracol. "Eram beat şi nu mi-am dat seama de nimic", le-a spus el poliţiştilor, veniţi să îl trezească.

Casa, avariată şi cu geamurile sparte, era un refugiu pentru persoanele fără adăpost din oraş.

Cosenza este o regiune afectată de sărăcie, unde rata şomajului în rândul tinerilor este ridicată şi unde trăiesc numeroşi imigranţi proveniţi în special din Africa.

 

abonare newsletter