Actualitate

Ecaterina Andronescu propune transformarea liceelor tehnologice cu rezultate slabe la bacalaureat în şcoli profesionale

<p><strong>Fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu susţine ideea transformării liceelor tehnologice cu promovabilitate foarte scăzută la examenele de bacalaureat în şcoli profesionale. </strong>


Ea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după rezultatele slabe la examenele de bacalaureat din 2012, Ministerul Educaţiei a adoptat un set de măsuri, iar unităţile de învăţământ care nu l-au aplicat trebuie să răspundă.

'Rezultatele acestea slabe trebuie să fie un semnal de alarmă serios pentru toţi toţi profesorii implicaţi în pregătirea elevilor. Dacă rezultatele slabe se vor repeta, măsurile nu trebuie să se lase aşteptate. Eu aş merge până la a transforma liceele tehnologice în şcoli profesionale. Nu vreau să sune ca o ameninţare, dar trebuie să facem corecturi la Legea educaţiei şi s-ar putea să prindem asemenea măsuri şi în lege', a precizat Andronescu.

De asemenea, fostul ministru, care este preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, consideră că autorităţile din învăţământ trebuie să îmbunătăţească sistemul educaţional din clasele primare şi gimnaziale.

'Realitatea examenului de bacalaureat a arătat că în liceu nu poţi corecta toate lacunele cu care copiii vin din gimnaziu. De aceea, atenţia inspectoratelor şcolare trebuie să fie îndreptată către ciclul primar, chiar pornind cu soluţii remediale, astfel încât să nu se mai repete situaţia de la evaluarea de clasa a VIII-a şi, sigur, de la examenul de bacalaureat', a afirmat Andronescu.

abonare newsletter