Actualitate

Hackerii de la Anonymous acuză Bank of America de spionarea membrilor săi

<p><strong>Cunoscuta deja grupare de hackeri Anonymous a declarat că a reuşit să obţină acces la date confidenţiale legate de Bank of America, care confirmă faptul că această instituţie bancară este implicată în 'activităţi de spionaj şi colectare date referitoare la persoane private', conform Vice.com.

Astfel, grupul Par:AnolA, reprezentând direcţia de informaţii a Anonymous, susţine că a reuşit să stocheze 14 gigabytes de date referitoare la sute de şefi din cadrul unor companii precum Bloomberg, Thomson Reuters, TEKSystems etc.

Aceste companii, potrivit Anonymous, au angajat în ultimul an personal în sarcina căruia intră colectarea de date şi spionarea unor presupuşi hackeri şi militanţi sociali din lumea întreagă. Par: AnolA susţine că a obţinut respectivele date din mai multe 'servere vulnerabile' din SUA şi Israel, precum şi cu ajutorul unor 'binevoitori' cu legături în companiile enumerate.

'Analizând informaţiile a devenit clar că Bank of America, TEKSystems etc au colectat în mod premeditat date despre membrii Anonymous şi activişti sociali' precum cei din mişcarea Occupy Wall Street, declară gruparea într-o declaraţie făcută publică vineri.

La începutul lunii februarie, această grupare şi-a asumat un atac împotriva serverelor Rezervei Federale a SUA (Fed), indicând că a obţinut acces la datele vizând 4.000 directori de bănci.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter