Actualitate

Mărțișoare realizate de persoane defavorizate, cumpărate de angajații multinaționalelor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/martisoare1.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Târgul de Mărțișor” urmărește conștientizarea problemelor cu care se confruntă categorii sociale defavorizate de clujeni.

Angajații din multinaționale cumpără în aceste zile câteva sute de mărțișoare realizate de persoane din categorii defavorizate, în cadrul unui proiect inițiat de Fundația United Way România și ajuns la cea de-a patra ediție.


"Târgul de Mărțișor” urmărește conștientizarea problemelor cu care se confruntă categorii sociale defavorizate de clujeni și oferirea unui sprijin material și moral din partea comunității.

Mărțișoarele-unicat au fost realizate manual de aproape o sută de clujeni: copii ce provin din familii dezavantajate social și economic sau care suferă de tulburări din spectrul autist, adulți cu boli mintale. Aceștia au creat mărțișoarele în cadrul asociațiilor care îi ajută în mod constant: Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic, Uniunea Creștină din România, Asociația Autism Transilvania și Fundația Estuar – filiala Cluj.


Creațiile lor sunt expuse în cadrul unui târg cu vânzare organizat la EXL Service și Steelcase și adresat angajaților companiilor, iar încasările vor fi folosite în beneficiul artiștilor ad-hoc.

Comunitate, implicare, voluntariat

„Prin organizarea Târgului de Mărțișor urmărim să sensibilizăm comunitatea clujeană spre problemele vecinilor noștri mai puțin norocoși, dar și să promovăm activitatea asociațiilor în rândul unor potențiali voluntari și susținători. Aceste companii arată o deschidere tot mai mare către implicarea în viața orașului și susținerea grupurilor defavorizate”, a declarat Marina Boeriu, reprezentantul local Cluj al United Way România.


Colaborarea pe plan local va continua pe tot parcursul anului, atât conducerea EXL Service, cât și cea a Steelcase încurajând angajații să se implice în activități de voluntariat.

United Way Romania, membru acreditat al United Way Worldwide, este o fundație românească independentă, condusă de voluntari care provin din sectorul de afaceri și neguvernamental. EXL este o companie prezentă în numeroase zone geografice şi recunoscută la nivel mondial pentru excelenţa în servicii de Outsourcing şi Business Transformation. Steelcase, lider mondial  în industria amenajării spațiilor de birouri și inițiatorul campaniei „100 de vise pentru Cluj”, a acceptat cu entuziasm colaborarea cu Fundația United Way România deoarece își dorește să fie un partener al comunităților în care activează.

abonare newsletter